Zápasy 20. 11. 2016, Redakce

Zlatý gól Stříbrného. Západočeský víkend - 5 bodů!

Po Varech přemohl Litvínov i Plzeň, brankář Janus počtvrté v sezóně udržel čisté konto! Vítězný gól zapsal s pomocí protihráče Stříbrný, pečetící přidal Hořava.

23. kolo, 20.11.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Z. Sklenička, Pavlík – Kokeš – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, Gerhát. Připraven Petrásek

  • Sestava hostů

    Machovský – Kvasnička, Čerešňák - Moravčík, Kadlec - Pulpán, D. Sklenička - Kubalík, Kracík, Svoboda – Hrnka, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Vondráček - Lev, Preisinger, Johnson. Připraven Sochůrek. Připraven Němeček. Trenéři Mar. Straka, Vlasák, Hanzlík, Čihák


Reportáž

Do sestavy Vervy se vrátil Stříbrný a Gerhát nastoupil ve čtvrtém útoku místo zraněného J. Doležala. Na zápas byl delegován sám předseda komise rozhodčích Vladimír Šindler a sledovala ho i početná skupina fandů hostí.

První část přinesla jediného vyloučeného (11. Kubát), hrálo se fér. V 6. minutě přinutil diváky k prvnímu potlesku Hübl, Machovský jeho střelu kryl. Přečíslení Škody čtyři na dva vzápětí zakončení nepřineslo, stejně jako Hořavy s Reichelem dva na jednoho hned na to. A vzápětí se dvakrát vyznamenal Janus, při střele Svobody po buly a hlavně při Kubalíkově možnosti po Svobodově křižné přihrávce. Skvěle!

Po ubráněném oslabení Verva udeřila. V přečíslení Lukeš nahrál Stříbrnému, ten mu vracel a Plzeň si dala vlastní gól (D. Sklenička). Litvínov přidal a Machovský musel krýt šance Kubáta a Hübla.

Druhá část se nesla ve znamení sílící plzeňské převahy, domácí i desítky sekund usilovali hlavně o to dostat kotouč z obranného pásma. Šance se rodily těžko. Vracovský poslal puk zblízka vedle, ve 36. minutě se ocitl Janus mimo branku, ale jeho spoluhráči dostali puk do bezpečí.

Možnosti Vervy? Jen Kubát po objetí branky z otočky a zčistajasna Reichel ve 37. minutě po zachycené rozehrávce (střílel vedle) měli na holi pojistku stavu, jinak toho Litvínov dopředu v této části moc nepředvedl a byl rád, že udržel těsný náskok. Vyloučení opět jediné a opět na straně žlutých, Hořava (33. minuta) vysekl protihráči hokejku. Ve 32. minutě odešel předčasně do kabiny obránce Pavelka.

Hned v 8. vteřině třetí třetiny zahrozili modří znovu a demonstrovali tak neutuchající snahu po vyrovnání. Ale hra se vyrovnala. Prvním vyloučeným hostem v zápase se stal Pulpán, který nedovoleně bránil Lukeše. Po Sørvikově provinění brzy fauloval Kubalík a připravil tak svůj tým o přesilovku.

Rozhodl Hořava - mazácky si s koncovkou po Pavlíkově přihrávce počkal a z úhlu zavěsil, 2:0. Hosté při vyloučení Guly dvě minuty před koncem (vyhození puku) odvolali gólmana, ale branku mohl vstřelit Robin Hanzl na druhé straně. Těsně minul.

Jedenáctá výhra Vervy doma v řadě! Tentokrát hodně ubojovaná a s výrazným Janusovým podpisem, ale platí stejně, ne-li víc než jiné.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Souhlasím s kolegou, Plzeň hrála urputně, dobře bruslila. Byl to pro nás těžký zápas, z naší strany upracovaný. V první třetině nám pomohl šťastný gól, ve druhé nás soupeř zatlačil a se štěstím jsme to ubránili. Ve třetí třetině to Plzeň s přibývajícím časem musela víc otevřít a my jsme jedno přečíslení využili. Důležité bylo, že jsme neinkasovali v oslabení. Jsme šťastní za každý bod a dnes máme tři. Bereme je, protože to vůbec nebylo jednoduché utkání."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Jiří Hanzlík: "Na naše možnosti jsme dnes podali slušný výkon, vypracovali jsme si střelecké příležitosti, ale byli jsme dnes bohužel v koncovce jaloví. Litvínov nás vyučil z produktivity, dvě přečíslení využil a zápas vyhrál."