Zápasy 27. 09. 2016, Redakce, foto: J. Grulich

Na rozjetou Kometu Verva nestačila

Ve čtvrtém utkání venku Litvínov poprvé výrazně prohrál. Ujal se sice vedení, ale po obratu skóre v první třetině nedokázal brněnský kolotoč zastavit a inkasoval celkem sedmkrát.

7. kolo, 27.09.2016, DRFG Arena, Brno
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
7 1
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vejmelka – O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Král – Erat, Nečas, Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – Dočekal, Čermák, Káňa – Vondráček, Hruška, Dymáček – Gajarský. Připraven Slavíček. Trenéři Zábranský, Pešout, Pokorný

  • Sestava hostů

    Halász – Kubát, Gula – Sklenička, Pavlík – Sørvik, Pavelka - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš – Martynek, R. Hanzl, J. Černý - Hořava, Reichel, Gerhát – Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal - 41. Stříbrný. Připraven Janus. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Potřetí za sebou nastoupila Verva s jiným brankářem, po Hüblovi v Boleslavi a Janusovi proti Hradci vyrukovala na Brno tentokrát s Tomášem Halászem. Pro nemoc nemohl hrát Trávníček a proti důraznému soupeři to bylo citelné oslabení. Místo něj naskočil Gerhát a zahrál si i Stříbrný. Domácí při zdravotní indispozici postavili do klece opět mladého Vejmelku.

Hned první útok Vervy vedl k faulu Komety, Štencel podrazil Nejezchleba. Vejmelka si poradil se střelou Lukeše, ale o chvíli později byl na opakovanou ránu Guly zblízka krátký, 0:1.

Škoda, že vedení nevydrželo déle... Bílomodří se dostali do tlaku, Sklenička fauloval a od modré srovnal právě předchozí provinilec Štencel.

Druhou přesilovku (Kováčik) hosté už nesehráli dobře, naopak starosti jim nadělal průnik Dočekala, který zachránil až odpálením puku Gula. Ten byl v první části skoro u všeho podstatného, jeho vyhození po mantinelu zachytil Káňa a málo krytý Dočekal před Halászem umně tečoval, 2:1.

Se všemi dalšími pokusy si litvínovský gólman poradil. Ve 20. minutě mu pomohlo, že protihráči svoji slibnou akci překombinovali. Vervě důraznější odpověď na brněnský obrat scházela a za soupeřem zaostávala.

Po změně stran začal HCVL opět dobře, Nejezchleb a pak Pavelka mohli vyrovnat. Od Hanzlova vyloučení za nesportovní chování ale znovu převzali otěže zápasu Brňané.

Halász ještě zastavil průnik Hrušky, ale nestačil na střelu Dočekala z pravého křídla. Při Kubátově trestu se blýskl výpadem Pavelka, ale udeřilo znovu na druhé straně, Káňa usměrnil Trškovu přihrávku, 4:1 a pohodlný náskok Moravanů.

Jestliže začátky prvních dvou třetin se hostům docela dařily, úvod té poslední byl jako ze zlého snu. Kvapilův trest "využila" Kometa ke dvěma gólům. Prostupnou defenzívu potrestali Čermák a Erat.

Zápas se pak hlavně dohrával, plný stadión ještě potěšila druhá využitá brněnská přesilovka.

Po třech solidních zápasech venku Litvínov tentokrát svou roli nezvládl a na rozjetého soupeře nestačil.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Martin Pešout: "Vyjma sedmi minut druhé třetiny, kdy jsme za stavu 2:1 měli hluchou pasáž, jsme hráli docela dobře a dokázali proměňovat své šance. Nemyslím si, že by soupeř hrál špatně, my jsme dokázali své možnosti využívat."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík výmluvy nehledal: "Bylo to naše nejhorší utkání v dosavadním průběhu sezóny. Soupeř byl jednoznačně lepší a my jsme se nedokázali s hrou Komety srovnat."

Fanshop