Zápasy 16. 09. 2016, Redakce

Verva Piráty nezastavila, rozhodovala až power play

Z 0:3 snížili na 2:3, v power play dál usilovali o vyrovnání, nakonec se ale museli litvínovští hráči smířit s třetí porážkou v řadě.

4. (ČT), 16.09.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
2 4
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sklenička, Pavlík – Sørvik, Pavelka – od 2. tř. Kokeš – Reichel, V. Hübl, Lukeš – Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb – Martynek, J. Černý, Trávníček – Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal. Připraven J. Hübl. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Strmeň – Skinner, Rutta - Dlapa, Flemming - Kudělka, Valach - Mrázek – Račuk, Huml, Vondrka – Skokan, Růžička, Tomica – Koblasa, Kämpf, Hřebejk – Hřebejk, Kaše, Šťovíček. Připraven Laco. Trenéři Růžička st., Martínek, Šťastný


Reportáž

Jen rovných 25 kilometrů dělí po silnici sídla obou pátečních soupeřů. Vzdušnou čarou je to ještě o nějaký ten kilometr méně, i proto stadión i přes přímý televizní přenos a panující letní teploty zaplnilo dost diváků.

Litvínov vyrukoval do derby ve stejné sestavě jako v Třinci, včetně – disciplinárkou již dále netrestaného – útočníka Tomáše Doležala. Hosté nepostavili do branky slovenského Jána Laca, ale tak trochu specialistu na Litvínov Jana Strmeňe. Jeho souboj s Jaro Janusem vyzníval zpočátku nerozhodně.

Útočnější byli v první třetině hosté. Největší šanci domácích měl Trávníček – v 11. minutě jel po přesné Pavlíkově přihrávce sám na branku, Strmeň vyrazil betonem. Valach (ten na 12 minut) a Huml oslabili svůj tým, na druhé straně pykal v závěru první části litvínovský Jurčík. Největší možnost měli Piráti v oslabení, Tomicu ale Janus rovněž v 11. minutě vybruslil. Stejně tak kryl o tři minuty později dorážku Poletína.

Zápas se zlomil při Trávníčkově trestu. Kapitán musel ven také na tucet minut. Rutta přesilovku po tečované střele využil a chvíli na to Kämpf prostřelil Januse podruhé.

Odpovědět zkoušel Martynek, ale pak se domácí spíše trápili. Přečkali Kokešův i Hüblův trest a také nájezd Račuka, který po kontaktu se Sørvikem spadl, ale spíše vlastní než protihráčovou vinou.

Vyloučení Nejezchleba využil po přestávce Poletín, puk se před něj a prázdnou klec odrazil od spojnice tyče a břevna. Dvě minuty na to zaúřadovali Lukeš s Hüblem a pozvedli Vervy prapor, 1:3. Žlutí se vrhli do útoku, Reichel, Jurčík, Černý - ti všichni usilovali v šancích o druhý gól.

Obrovitý Strmeň odolával i v oslabeních, až ho minutu před koncem při hře bez brankáře přece jen překonal Lukeš. Pokračující hra bez gólmana pak ale přinesla pojišťující gól Pirátům.

HCVL znovu prokázal bojového ducha, ale dvě třetiny tahal za kratší konec a tak prohrál. V neděli míří do Boleslavi.

"Bylo to dnes z naší strany špatné," nehledal výmluvy nejlepší hráč žlutých Viktor Hübl. "Nehráli jsme náš hokej, ani vzadu, ani vpředu. Plácali jsme to spíš po sobě. Zápasy předtím nebyly špatné, ale dnes jsme na to nenavázali."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "V první třetině jsme si pár šancí vytvořili, bohužel jsme je neproměnili. Hokej to byl poměrně vyrovnaný, Chomutov byl ale důraznější. Až ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli hrát od prvního střídání. První dvě části jsme zaostávali v rychlosti a v rychlosti provedení, proto jsme prohrávali. Soupeř dal trochu šťastné góly, ale my jsme se prezentovali lepším výkonem až ve třetí třetině."

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Petr Martínek: "Jsme hrozně rádi, že jsme dnes uhráli tři body. Nastoupili jsme s tím, že první třetinu nesmíme dostat gól, snažili jsme se dobře bránit a výborný výkon podal Honza Strmeň. Pomohl nám pak první vstřelený gól, dál jsme už hráli zase tu naši hru a dotáhli to do vítězného konce."