Zápas - mládež 14. 11. 2015, Martin Stříbrný

Další dobré utkání a tři body. Starší dorostenci se zvedají

B u d ě j o v i c e - I druhé utkání po reprezentační přestávce dokázali starší dorostenci Litvínova vyhrát, tentokrát na ledě Českých Budějovic 5:4. Pro Chemiky je to tak třetí vítězství v řadě a nejdelší vítězná série v sezoně!

20., 14.11.2015
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
4 5
  • Třetiny

    1:2, 0:0, 3:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hauser – Kubeš, Rákosník, Dvořák, Hora – Káník, Bláha, Matys, Kondelík, Kašper, Pánek, Pospíšil, Tejko.

  • Sestava hostů

    Havlík Š. – Urbánek, Havlík M., Havlík D., Cikánek, Kučera, Macháč, Hipius – Vébr, Helt, Bečvář, Schmidmayer, Myšák, Drašar, Vopat, Kumov, Vaněk, Pavlíček, Ineman.


Reportáž

První třetinu odehrály oba týmy ve velkém tempu. První branka padla v deváté minutě utkání. Myšákova střela mimo bránu se odrazila k Davidu Drašarovi, který rychle zasunul kotouč do poloodkryté brány. Hosté se ovšem radovali pouhých šestnáct vteřin. Jáchym Kondelík se po čistě vyhraném buly v útočné třetině ujal kotouče a svižnou ranou poslal kotouč za záda Šimona Havlíka.

Poté se dvakrát zapotil Hauser, až nakonec kapituloval. Nejprve dokázal chytit pokus Filipa Helta. O půl minuty si připsal další skvělý zákrok, když dokázal vychytat Davida Drašara, který pálil z vyložené šance. Ve čtrnácté minutě už byl ale krátký. Po rychlé kombinaci svých spoluhráčů se ke kotouči dostal Karel Schmidmayer, kterému nezbylo nic jiného, než trefit prázdnou bránu.

Druhá třetina nabídla podobně šancí, jako ta první, jenom s tím rozdílem, že ani jeden tým jej nedokázal využít. Hned ve 22. minutě zazvonilo Hausrovi v uších, když se po ráně Zdeňka Vébra otřásala konstrukce jeho brány. Poté měli pár šancí také Budějovičtí, ale Havlík byl bezchybný. Ke konci třetiny se do samostatného úniku dostal Kumov, jenže bekhendový blafák mu nevyšel a domácí gólman se vyznamenal.

To, co se nepodařilo týmům ve druhé třetině, tedy vstřelit branku, to se jim povedlo v té třetí. Během dvou minut poslední třetiny se dokázali Litvínovští dvakrát prosadit a zdálo se, že je rozhodnuto. V čase 40:22 se dostal puk za záda Hausera po tvrdé ráně Filipa Helta. Ve dvaačtyřicáté minutě se prosadil tentýž hráč. Filip Helt se utrhl obráncům a jel sám na Hausera. Vše vyřešil ranou mezi ruku a tělo gólmana a hosté vedli o tři branky.

Ještě rychleji dokázali vstřelit dvě branky domácí, když se hned dvakrát prosadili ve 47. minutě. Domácí dokázali zužitkovat přesilovou hru zásluhou Martina Pospíšila. Budějovičtí předvedli rychlou kombinaci, na jejímž konci stál autor branky a ten se nemýlil. Na rozdíl jediné branky snížili domácí o sedmatřicet vteřin později. Krásnou nahrávku Kondelíka zpoza branky zužitkoval Jakub Káník, který se prosadil svižnou ranou nad pravý beton Havlíka.

Jestli se zdálo, že Litvínovští uhlídají vedení až do konce, tak tomu tak nebylo. Ve čtyřiapadesáté minutě se při hře čtyři na čtyři prosadil Robin Rákosník, když dokázal trefit růžek Havlíkovy brány od modré čáry. To nejlepší si nechali Litvínovští až na samí závěr utkání. V čase 58:19 se nahozeného kotouče ujal Štěpán Urbánek a jel sám na Hausera, kterého překonal přesnou ranou do horní části brány, kterou rozhodl dnešní utkání.

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Martin Všetečka (CEB): Nastoupili jsme k zápasu ve dvanácti lidech, navíc po první třetině odstoupil Bláha, takže zbylo jedenáct statečných. Myslím si, že kluci podali nadlidský výkon, bojovali, dokázali z nepříznivého stavu 1:4 skóre srovnat a vrátit se tak do zápasu. Bohužel dvě minuty před koncem v důsledku individuální chyby jsme znovu inkasovali a už jsme nedokázali ve zbývajícím čase vyrovnat. Neproměnili jsme v zápase spoustu šancí, nestálo při nás střelecké štěstí.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (LIT): My jsme věděli, že Budějovice mají problémy se sestavou a kluky jsme na to upozorňovali, ale bohužel 40 minut byl zápas nesmírně vyrovnaný zčásti díky naší laxnosti a hlavně díky budějovické bojovnosti. Domácí hráči předvedli maximálně bojovný a obětavý výkon. Nám se povedl nástup do třetí třetiny, dostali jsme se do vedení 4:1 a opět určitou laxností a individuálními chybami jsme ten zápas zbytečně zdramatizovali. Nakonec jsme vyhráli a pro nás jsou to důležité a šťastné body.