,

přát., 18.08.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
5sn 4
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sroka) – Březák, Vostárek, Franc, Brejžek, Brzek, Mihalko, Šíp – Ujfaluši, Čapek, Stříbrný, Weitz, Kučera, Štěpka, Jícha, Bárdoš, Chmelař, Najman, Sklenička, Jonák.

  • Sestava hostů

    Strejc (Zvědělík) – Hierman, Novák, Hlaváček, Páleník, Běhula, Liďák, Dimitrov, Wágner, P. Macháček, Kellerstein, Dyrynk, Lyszczarczyk, Ševčík, Strunz, Tupý, A. Macháček, Tůma, Rindoš, Toman.


Reportáž

Ve dvanácté minutě první třetiny šli do vedení domácí, kteří využili přesilovou hru. Radek Šíp se po nahrávce Čapka dostal do dobré střelecké příležitosti, kterou také využil a poslal svůj tým do vedení. O dvě minuty později ovšem vyrovnal Jiří Tupý. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Ve třiadvacáté minutě šli poprvé v utkání do vedení Piráti. Josef Toman se nad ničím nerozpakoval a klinicky přesnou ranou do pravého růžku Spěšného brány skóroval. Tentýž hráč poslal svůj tým v 27. minutě již do dvoubrankového vedení. Josef Toman pláchl domácí obraně a v zakončení nedal Spěšnému šanci. Pět minuty do konce třetiny snížil Dominik Čapek, který se prosadil po individuální akci. Tři vteřiny do konce třetiny vyrovnal David Weitz, když nepohrdl prázdnou bránou.

Ve třetí třetině se jako první prosadili domácí. Dominik Štěpka si našel volný kotouč před Strejcem po ráně Chmelaře a s chladnou hlavou ho poslal do poloprázdné brány. V závěrečné power-play hostí se prosadil útočník Pirátů Adam Kellerstein. Utkání tedy šlo po domluvě obou týmů do nájezdů. V samostatných nájezdech se lépe dařilo domácím hráčům, když dokázali proměnit oba nájezdy a mohli se tak radovat z výhry. Vítězný nájezd si připsal Tomáš Kučera.