Zápasy 26. 12. 2015, Redakce

Kometě stačil na tři body jediný gól

Branka Brna v oslabení už po 70 vteřinách hry rozhodla vánoční extraligový duel pod Krušnými horami. Devětatřicet ran Vervy vyznělo naprázdno, tým vyšel naprázdno již popáté.

30. kolo, 26.12.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
0 1
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula - Sklenička - Hořava, Hanzl, Trávníček – Jánský, Duda, Lukeš – Vantuch, Gerhát, Piroš - Jurčík, Havlíček, J. Doležal. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Čiliak – Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Štindl, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška – Ostřížek, Hruška, Vondráček, Káňa, Němec, Dostálek, Burian, Čermák, Zohorna, Raška, Koreis, Dočekal. Připraven Falter. Trenéři Hadamczik, Beran a Pokorný


Reportáž

Verva nemohla před pěknou návštěvu postavit do hry zraněného centra Viktora Hübla (jeho absence může být i delší, hrozí operace). K Dudovi a Lukešovi se postavil Jánský. Poprvé doma naskočil také Vantuch.

Litvínov si představoval všechno jiné, než takový začátek. Duda přihrál na pravé křídlo Jánskému, Kaberle ho fauloval vysokou holí, ale ve vlastním oslabení ujel po přihrávce Káni Čermák a překonal Januse.

Litvínov dřel, Jurčík a Doležal mohli srovnat, nepovedlo se. Později hrozili i hosté, ale Janus jim navýšení skóre nepovolil. Ani při Kubátově trestu. Místy se přitvrzovalo a závěr třetiny patřil Kometě, stečovaná střela minula odkrytou Janusovu klec a Vondráčkovu možnost její strážce kryl.

Ve druhé části snaha domácích po kýžené brance zesílila, ale přes pečlivou a pohyblivou defenzívu Komety bylo těžké se prosadit. Hosté navíc nabídli Vervákům jen jednu další přesilovku, když Kováčik ve 38. minutě vrazil na hrazení Skleničku. Mohl být rád, že počet svých spoluhráčů na ledě zredukoval jen na dvě minuty.

Největší litvínovská šance přišla ve 35. minutě. Jánský mohl jet sám, ale puk mu utekl. Přesto poté ještě z pravé strany zakončil, puk prošel do brankoviště, ale ne za čáru... Brňanům stačilo čekat na brejky.

Ve třetím dějství Litvínov nevyužil ani 66 vteřin hry pět na tři, když ke Koreisovi, který vyhodil puk do hlediště, přisedl Hruška, který podrazil Hanzla. Dvě rány Pavlíka se mezi tyče nevešly, v síti pak neskončila ani střela Lukeše. Power play v závěru také gól nepřinesla.

Litvínov bojoval, hrál disciplinovaně (nasbíral jen šest trestných minut), hře ale scházela lehkost a možná i větší důraz před brankou. Některým střelám chyběla přesnost, jiným zase víc štěstí. "Odmakání" tak kýžený bodový efekt nemělo.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: „Byl to vyrovnaný zápas. Nechali jsme si na začátku dát branku v přesilovce, což nebylo dobře. Bohužel jsme neproměnili přesilovou hru pět na tři, kde se zápas mohl zlomit. Bojovnost se hráčům nedá vytknout, bylo vidět, že chtějí, ale nedali jsme zkrátka gól. Čiliak chytal velice dobře, pochytal nám spoustu šancí. Viktor Hübl? Uvidíme podle vyšetření, jde o zranění v dolní části těla. Zatím nevíme, jak dlouho bude chybět. Peter Jánský - jak jste viděli, byl nastřelen a nedohrál. Zatím nevíme, víc asi ukáže rentgen."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Kamil Pokorný: "Jsme strašně rádi za tři body. Polovinu zápasu jsme hráli výborně. Bohužel, jak je naším zvykem, neproměnili jsme šance. Dali jsme jeden gól v oslabení na začátku utkání. Ten nám pomohl, ale zhruba od poloviny utkání převzali domácí otěže. Ve třetí třetině jsme i kvůli vyloučením museli odolávat velkému tlaku. Díky obětavosti všech hráčů a brankáři jsme utkání nakonec ubránili."