Zápasy 27. 09. 2015, Redakce

Litvínov slaví dvoubodovou výhru, dvakrát dotáhl náskok Sparty

Po čtyřech extraligových porážkách se Litvínov vytáhl na lídra a po samostatných nájezdech jej díky bojovnému výkonu zdolal 3:2.

6. (ČT), 27.09.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
3sn 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Frolo – Sklenička, Pavlík – Pavelka, Chaloupka – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Šrámek, Gerhát, Hořava – Písařík, Piroš, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Pöpperle – Čajkovský, Barinka, Mikuš, Polášek, Hrbas, Glenn, Piskáček – Sabolič, Pech, Kumstát – Réway, Hlinka, Klimek – Procházka, Přibyl, Forman – Černoch, Cingel, Kudrna. Připraven Lukáš. Trenéři Jandač a Moták


Reportáž

Trenéři ponechali proti Spartě stejnou sestavu jako v pátek v Plzni a ta se jim v první třetině odvděčila bojovným a dobrým výkonem. Jen branka chyběla.

Hübl se při druhém střídání dostal do přečíslení s Jánským, ale přihrávka na Jánského byla zblokovaná. Pěkně vypálil od modré Pavlík, Pöpperle neméně povedeně rozklekem vyrazil. Při protiútoku fauloval Sklenička. V 7. minutě dostal kolmý pas Jánský, tísněn měl ale problém se zakončením. Při obranné akci tvrdě narazil na zadní mantinel Polášek a šest minut hostům chyběl.

Sparta nevyužila ani druhý domácí trest (Pavelka), k provinilci ale po minutě hry přisedl Klimek. Pech hákoval Hübla, ale šance přinesla spíš až poslední minuta úvodního dějství a plný počet hráčů na ledě. Pech vybruslil mezi kruhy, Janus kryl, a brejk Martynka vzápětí tak tak nedorazil Trávníček.

Po změně stran se hosté v signalizované výhodě prosadili. Sabolič našel před brankou volného Kumstáta, který z voleje přesně zakončil. Domácí pak postupně hráli další tři přesilovky, zesilovali tlak a měli několikrát blízko k vyrovnání. Nejblíže Trávníček, který v polovině zápasu převzal kolmou přihrávku a po zblokované koncovce se puk odrazil od břevna…

Stejný hráč našel za tři minuty od zadního mantinelu Martynka, proti jeho ráně se ale zaskvěl Pöpperle. Janus bezpečně pochytal všechny pokusy Pražanů a tak měl vyrovnání na holi ještě Piroš, po zachycené rozehrávce soupeře. Střela šla ale vedle.

Třetí dějství bylo nejzajímavější, nejdramatičtější a gólově nejbohatší. Po faulu Klimka se provinil ještě Glenn a v krátké dvojnásobné přesilovce Litvínov ukončil čekání na gól, Lukeš nabil do strany Hüblovi a bylo srovnáno. Pak se ale do dvojnásobného oslabení dostali Verváci a také Sparta trestala, Přibyl jí vrátil vedení, 1:2.

Ale dvě minuty na to se protihráče zbavil Gerhát, poslal puk na branku a před ní jej v pádu doklepl Šrámek. Přiblížil tak k zápasu prodloužení. Odvrátit je mohla šance Saboliče, Janus se ale vyznamenal. Dvě vteřiny před začátkem nastavení byl ale vyloučen Chaloupka.

Oslabení Litvínov ubránil, díky brankáři přežil i velkou šanci soupeře v 65. minutě. V nájezdech dostali šanci osvědčení domácí borci. Hübl, který v zápase odebíral soupeřům puky z holí, zakončil suverénně. Přibyl neuspěl, Lukeš a Réway také ne. Janus se radoval i po nájezdu Pecha a tak bylo rozhodnuto.

V pátek HCVL přivítá doma v přeloženém utkání Mladou Boleslav.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Ondřej Weissmann: "Souhlasím s tím, že utkání bylo vyrovnané. Chtěl bych klukům poděkovat za bojovný výkon, protože jsme nebyli v lehké situaci po těch předchozích zápasech a závěrečných třetinách, které jsme odehráli předtím. Dnes se nám třetí třetina už víc povedla. Odehráli jsme dnes dobré utkání, výkony by mohly jít pomalu nahoru."

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Zdeněk Moták: "Viděli jsme kvalitní, vyrovnané extraligové utkání. Pod tlak jsme se dostávali jen při přesilovkách domácích, kteří mají mimořádnou ofenzívní sílu. Dostali jsme ale branku v oslabení pouze ve třech. V prodloužení jsme nevyužili přesilovou hru čtyř proti třem a navíc měli samostatný nájezd. To se většinou trestá a vymstí."

Fanshop