Zápasy 25. 09. 2015, Redakce

První importovaný bod, ale znovu ztracený náskok

Ve Vídni ano, v Plzni opět ne. Litvínov znovu nedokázal v Tipsport extralize udržet tříbrankový náskok, který si tentokrát celý vypracoval ve druhé třetině. Přesto veze z Plzně alespoň bod za porážku v prodloužení 3:4

5. kolo, 25.09.2015, Home Monitoring Aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4p 3
  • Třetiny

    0:0, 0:3, 3:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Machovský – Moravčík, Jeřábek, D. Sklenička, Kadlec, Pulpán, Kubka – Hossa, Preisinger, Sýkora – Johnson, Bližňák, Kratěna – Schleiss, Lev, Hollweg – Kubalík, Kracík, Indrák. Připraven Polívka

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Frolo – Z. Sklenička, Pavlík – Pavelka, Chaloupka – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Šrámek, Gerhát, Hořava – Písařík, Piroš, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr


Reportáž

V sestavě Vervy se oproti utkání s Brnem opět protočili dva obránci, tentokrát místo Guly nastoupil Chaloupka, a Jurčík se Šrámkem se vyměnili ve třetí a čtvrté útočné vozbě.

Jaroslav Janus s novou helmou s vymalovanými litvínovskými motivy (na snímku) udržel čisté konto přes dvě třetiny. První rušná část nabídla šance ale zatím ne branky. Hned v 1. minutě zadovka Kratěny našla Johnsona, Janus byl připraven. Vyloučení Bližňáka Verva nepotrestala, i když v krátkém sledu doráželi na Machovského Martynek, Trávníček i Hanzl. Na druhé straně pálil do odkryté klece ale z těžkého úhlu neúspěšně Lev. Jediné oslabení v této třetině Verva zvládla a pak ještě Bližňák ohrozil Januse po akci, která zaváněla ofsajdem.

Po změně stran přišly znovu chvíle Viktora Hübla. Skóroval dvakrát, přičemž druhý gól byl vlastní vracejícího se plzeňského hráče. Pět vteřin před koncem třetiny navíc klasickým „šatnářem“ zvýšil už na 3:0 pro černé Martynek!

Ani tenhle náskok však Vervě nakonec nestačil. Po třech minutách hry naladil domácí bojovníky, kteří postavili do branky náhradníka Polívku, na ještě odhodlanější notu Moravčík. Za dvě minuty už to zásluhou Kubalíka bylo jen o gól. Ne že by hosté už neměli šance znovu brankově odskočit, ale jako by jim výhra nebyla souzena. Pět minut před koncem Pulpán srovnal v přesilovce na 3:3. Dvě a půl minuty před vypršením 60. minuty ještě musel ven Robin Hanzl, ale první bod získaný venku už se Krušnohorcům podařilo udržet.

Ve druhé minutě prodloužení dovršil obrat nabuzených domácích Hossa, který ideálně vložil hůl do přihrávky Lva.

Co naplat, půjde to asi nahoru jen po krůčkách, ale hlavně aby to šlo, museli si po zápase říct litvínovští příznivci. A také: škoda, že bodově jen káplo, když mohlo zapršet. Zápas byl rozehraný nadějně.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Michal Straka: "Slezli jsme hrobníkovi z lopaty. Prohrávali jsme po dvou třetinách 3:0, pak jsme hru stáhli na tři pětky, do hry jsme poslali hráče, o kterých si myslíme, že jsou nejlepší. Vzpomněli jsme si na loňský rok, kdy jsme hráli s Litvínovem 5:1 a oni vyrovnali. Tak jsem si řekli, že my dnes uděláme maximum. Šli jsme za tím a nakonec se nám to povedlo. Pro nás jsou dva body jako výhra."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Ondřej Weissmann: "Zápas se mi hodnotí špatně. Dnešní utkání, kdy jsme hráli dobře dvě třetiny, jsme měli zvládnout. Je to druhé utkání za sebou po Hradci, kdy jsme měli takový náskok, ale bohužel jsme ho ztratili. V našem nabitém programu nám možná v závěru trochu chybí síly, ale přesto bysme to měli zvládat. Přestali jsme bruslit, ztráceli puky v našem i středním pásmu. Domácí pak tlačili, vynutili si převahu. Mrzí nás to, ale taková je realita. Myslím si, že ještě bude nějakou dobu trvat, než tu loňskou sezónu vyženeme z hlavy. Musíme se vrátit k hokeji, který hrál Litvínov loňskou sezónu."

Fanshop