Zápasy 31. 03. 2015, Redakce

Brno snížilo, v pátek se hraje v Litvínově!

Počtvrté za sebou Verva Kometu neporazila, první finálový mečbol zůstal neproměněn po výsledku, který stanovily hlavně první dvě třetiny. Domácí dvakrát skórovali z přesilovky.

4. SMF (ČT), 31.03.2015, DRFG Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čiliak – Kempný, Ptáček - Hanzlík, Kováčik - Malec, Kuboš - Hájek – Káňa, Čermák, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Hruška, Zohorna, Honejsek – Dočekal, Wasserbauer, Mrázek. Připraven Falter. Trenéři Kýhos, Pešout a Beran

  • Sestava hostů

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Gula - Sklenička, Pavlík - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Připraveni Petrásek a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Verva poslala proti Brnu i počtvrté stejnou sestavu jako v celé sérii, jen Francouzovi kryl tentokrát záda Petrásek. Domácí nasadili poprvé po dlouhé době do hry uzdraveného obránce Kempného a znovu také změnili složení útoků.

Začali lépe a první třetinu tentokrát vyhráli. V její polovině prošla do sítě přízemní přihrávka Zohorny z pravé strany v jediné přesilovce Komety. Vyloučen byl Trávníček, který podle sudích až příliš důrazně dorážel puk, který zpočátku neměl Čiliak ve své moci. "Právě takový šťastný gól jsme potřebovali," komentoval pro ČT situaci střelec.

Největší možnost Vervy měl po přihrávce Lukeše Hübl, jel sám na branku, její strážce ale puk vyrazil. Další důležité momenty: v 5. minutě málem poslal Sklenička Káňu přes mantinel mezi fotografy. Ve 14. minutě byl ostře atakován Jurčík a chvíli se sbíral z ledu po nárazu na mantinel. Sudí Šindler situaci na ledě vysvětlil slovy: "Ani náhodou, normální tělo." V 17. minutě našel Vondráček před brankou Buriana, Francouz mu ale už podruhé v této třetině zkazil radost.

Ve druhé části Kometa náskok zvýšila. Hned po prvním buly dostal kolmou přihrávku Zohorna, stíhali jej Kubát a Chaloupka a sudí pískli faul. Trestné střílení! Francouz je ale zvládl skvěle a betonem zachránil.

Vyloučených s větším rozehřátím hráčů přibývalo. První přesilovku hostí (Ptáček) zkrátilo vyloučení Hübla, který za těžko postřehnutelný zásah holí v obličeji dostal nejprve dvě a pak ještě další dvě minuty. Piroš v oslabení přinutil Čiliaka k těžkému zákroku, ale pak se trefil od modré Malec, 2:0.

Kováčik sekal a na začátku druhé poloviny zápasu šel ven - znovu trochu přísně - Sklenička. Znovu možnost v oslabení, Hübl v akci dva na jednoho přihrál Kubátovi, brněnský gólman se ale proti jeho ráně z voleje vyznamenal. Pak to konečně přišlo. Po rychlém útoku se s pomocí Kuboše dostal k puku Petružálek a osvědčil střeleckou formu, 1:2.

Vzápětí měl domácí Čiliak štěstí, Martynkova střela zdálky mu prošla výstrojí, ale mířila vedle. Burian trefil z dorážky tyč! Pak Kubošovu ránu od modré tečovala nejprve Ručinského hůl a navíc ještě Burian, 3:1 v poslední minutě druhé třetiny.

Ve třetí části dokázali Brňané vedení udržet. Litvínov ubránil Majdanův trest, zdramatizovat zápas mohli bekhendem Gerhát nebo pak Hanzl. Na druhé straně kryl Francouz možnost Honejska. Litvínov to stále zkoušel, až do konce. 132 vteřin před koncem odvolal brankáře, ale power play ukončil Káňa.

Kometa odehrála asi nejlepší zápas v sérii, byla také dosud nejkompletnější. V pátek druhý mečbol v Litvínově!

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Vladimír Kýhos: "Přeházeli jsme sestavu, do které se vrátil obránce Kempný. To byly důležité momenty. Vrátili jsme se k našim předcházejícím výkonům. Kempný nebyl měsíc a půl v zápasovém rytmu, nebylo to však na jeho výkonu patrné. Pro nás znamená velkou pomoc. Takový hokej jsme hráli celou sezonu. Pondělní zápas byl ovlivněn rychlým gólem, pak začala pracovat psychika hráčů, což nás srazilo. Proto jsme působili matně. Psalo se, že nemáme sílu. Není to pravda, dnes se to potvrdilo. Když prohráváte 0:3 na zápasy, tak nikdo nejásá. Po dnešním vítězství se těšíme do Litvínova."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: „Budu stručný, domácí hráli dnes dobře, byli lepší než my a zaslouženě vyhráli, k čemuž jim gratuluji. V dnešním čtvrtém zápase byla určitá podobnost s naším čtvrtfinálovým vystoupením v Pardubicích, kde jsme rovněž prohráli. I když jsou si v něčem rysy utkání podobné, úplně bych ale oba duely nesrovnával."

Fanshop