Zápasy 15. 08. 2013, Redakce

Vítězný vstup do turnaje: Litvínov skolil Trenčín

Potřetí za sebou stačily Vervě v přípravě dvě branky k vítězství. V úvodním utkání Rona Cupu v Trenčíně zdolala ve čtvrtek večer domácí Duklu 2:1.

turnaj, 15.08.2013, Trenčín
logo HK Dukla Trenčín
logo HC VERVA Litvínov
HK Dukla Trenčín HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Nagy – Nemčík, Bagin, Pozník, Hatala, Šaur, Mrázik, Lintner, Trefný – L. Klíma, Nemček, Bustin – Komínek, Broska, Palák – Buliš, Troliga, D. Hudec – Mravík, Mikula, Lelkeš

  • Sestava hostů

    Franěk – Pavlík, Chaloupka, Kousalík, Hora, Pavelka, Gula, Stříteský, Zeman – Majdan, Hübl (A), Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Černý, Pšurný, Rapáč – Jurčík, Piroš, Bojer. Připraven Francouz


Reportáž

Po celodenní cestě autobusem Litvínov v Trenčíně s mladým kolektivem Dukly začal dobře a před téměř tisícovkou diváků v 8. minutě získal vedení, když Hanzlovu akci dokončil Martynek. Ubránil pak vyloučení Chaloupky, naopak nevyužil přesilovku po trestu domácího Šaura.

Po změně stran mohl zvýšit samostatně najíždějící Majdan, k vyrovnání měl naopak blízko zkušený Lintner, ale proti byl Petr Franěk. Vyloučení Piroše na jedné ani Bustina na druhé straně stavem nepohnulo. Černožlutí měli na dosah druhou branku po Hüblově nájezdu, neujala se ale ani Majdanova dorážka. Do třetí třetiny tak šli hosté s těsným náskokem.

Minutu před koncem druhé části byl vyloučen Černý a hra domácích 5 na 4 vedla ke změně skóre - ovšem na druhé straně než se obvykle děje. V oslabení ujel po přihrávce Lukeše Viktor Hübl a zdvojnásobil vedení svého týmu. Dvě nevyužitá Lelkešova vyloučení by svěřence trenérů Jeřábka a Rosola tolik mrzet nemusela, kdyby se mezi ně nevešlo snížení Trefného, 1:2.

Litvínov však zápas kontroloval. Žluté Dukle svitla naděje na vyrovnání jen při trestu Stříteského v 57. minutě, na výsledku už se ale nic nezměnilo. Po výhrách 2:1 a 2:0 nad Kladnem tedy zafungovala defenzíva úspěšně i do třetice, opět stačily k vítězství dvě branky.

V doplňkový samostatných nájezdech (5 sérií) uspěla Verva také: netrefil se jen třetí v pořadí Lukeš, před ním uspěli Majdan a Hübl, po něm pak Martynek a Hanzl - téměř stoprocentní úspěšnost! Dukla skórovala dvakrát.

V pátek se Krušnohorci od 16 hodin utkají s dalším slovenským extraligovým týmem, HK 36 Skalica.