Najít víru pár hodin po druhém domácím prohraném zápase za sebou a celkově v baráži doma třetím ze čtyř obtížné je. Zejména, když je tým v tabulce poslední a utkání ubývá.

Ale nic nekončí, nic není rozhodnuto!
Rozděluje se ještě patnáct bodů pro každý tým a ztráta Vervy je nyní čtyřbodová. Jsou tam navíc vzájemné zápasy, s Kladnem a Jihlavou má Litvínov dokonce dva.
Věřit se musí!

Jeden z nejvěrnějších litvínovských fanoušků poslal na klub po porážce 1:5 s Karlovými Vary, sms: "Nepo… se z toho a udržíme to. Bez keců. Každej na 100 %."

Muž a žena, fanoušci Vervy, kteří včera přijeli podpořit tým až z Nymburka, říkali po zápase autorovi těchto řádků: Nechápeme ten smutek ostatních fanoušků. Zachráníme to, musíme tomu věřit!

Hledáte další povzbuzení?
Stále si to tým může uhrát sám, bez ohledu na výsledky ostatních zápasů.
Teď pojede dvakrát ven, kde dva z dosavadních tří zápasů vyhrál.

Baráž je válka. A prohraná bitva ještě neznamená prohranou válku.
S týmem už se naplno připravuje obránce Čutta.

„Musíme se soustředit na nás, nekoukat ani na tabulku, jen na příští zápas a jít od každého střídání. Už to opravdu hoří a musíme zabrat,“ burcoval v úterý večer po zápase Jiří Šlégr. Druhou třetinu označil za kolaps.

„Udělat bouřku? Ta už proběhla. Teď po zápase si to kluci vyříkávají v kabině. Jsou to oni, kdo hrají, my jim můžeme něco naordinovat, ale když to mužstvo nedodržuje, je to samozřejmě těžké.

Musíme to zmobilizovat, dát se dohromady zdravotně, odpočinout a připravit se na zápas v pátek. Přijít s úplně jinou, čistou hlavou a porvat se o to, že chceme zůstat v extralize.

Není konec a já jsem byl vždycky zvyklý bojovat až do konce. Věřím, že to ještě zvládneme.“

V pátek a v neděli opět pojedou dva autobusy Ropáků on Tour na venkovní zápasy Vervy podpořit tým.
Na páteční zápas na Kladně už je vyprodáno, na nedělní v Jihlavě (hraje se od 16 hodin) je ještě dostatek volných míst.
Hlaste se - zde!

A na závěr ještě jeden dnešní ranní vzkaz od fanouška z Litoměřic:
Vážení hráči, trenéři a funkcionáři, chtěl bych vám přes mail popřát do zbytku baráže hodně štěstí a úspěchů!
Věřím, že ve zbývajících pěti zápasech vybojujete dost bodů k záchraně! Litvínovskému hokeji fandím od roku 1980 a díky němu jsem prožil spoustu pěkných chvil. A procestoval jsem s ním kus Čech a Moravy. Sám jsem hrál hokej i fotbal (i když jen na okresní úrovni) a vím, že ne vždy se daří, i když chcete sebevíce. Přesto věřím, že se podaří záchrana klubu, kterému fandím takovou dobu. Ještě jednou přeji mnoho úspěchů, držím palce a budu Vám fandit dál!