V obou předchozích zápasech Litvínov Západočechy zdolal, doma 3:1 a před několika dny venku 4:3 v prodloužení.

Tabulka se nyní srovnala do pouhých dvou bodů.

V neděli se Verva ve svém 64. mistrovském zápase sezóny střelecky trápila. Kladenského brankáře Cikánka překonala jen jednou a to na body v hokeji obvykle nestačí (1:2).

Karlovy Vary v neděli zvítězily v Jihlavě 2:1. Dvougólový náskok získaly už v první třetině, v 8. a 17. minutě. Ihned na to přišlo snížení Dukly, ale dalších více než čtyřicet minut dokázali Pešoutovi svěřenci těsný náskok udržet. Až do konce.

"Konečně jsme v utkání vstřelili první gól," pochvaloval si Pešoutův asistent Tomáš Mariška.
"Utkání 6. kola baráže proti Dukle nedohráli útočníci Henri Tuominen a Jakub Flek," informoval po zápase web karlovarského klubu.

První musí se zraněným ramenem na operaci. Druhý, nejlepší střelec Energie v letošním roce Jakub Flek byl atakován útočníkem Jiránkem, který za faul obdržel 2+10 minut za zásah do hlavy a krku. Flek se do utkání nevrátil a s poraněním hlavy a podezřením na otřes mozku.

Na marodce Energie byli již dříve obránci Sičák a J. Tomeček, mimo hru jsou také útočníci Sebastian Gorčík a Michal Vachovec.

S Vervou se dnes připravoval i norský zadák Daniel Sørvik, který nenastoupil v předešlém utkání.

Ač 7. kolo baráže ještě určitě nic nerozhodne, v turnaji začíná přituhovat. Vzhledem k minimálním odstupům se vlastně začíná znovu. Ovšem s tím, že příležitostí k možným reparátům už bude rychle ubývat.
Posune se Verva v tabulce?

Zápas vysílá Česká televize, proto se jeho začátek posouvá na 17:20 hodin.

Na stránkách fanklubu Ropáci on Tour se hlaste na autobusové zájezdy na oba nejbližší venkovní zápasy Vervy.