Papírový favorit baráže, který ji hrál poslední tři roky, svou roli zatím plní téměř bezezbytku. Nebýt gólu v Karlových Varech, inkasovaném 52 vteřin před koncem, měl by plný počet dvanácti bodů.

Pro Vervu jsou poslední porážky a výkony důvodem k vyburcování, ne k panice. Ta by v tuto chvíli byla špatným rádcem. Mužstvo je v tabulce pravdy na nule a zůstalo na postupové pozici.

Což však zároveň znamená, že pro záchranu se musí vrátit do plusu – tedy nějaké body zase přivézt. Nejlépe hned v pátek!
Poučit se a co nejrychleji zapomenout, čekají další tři utkání v rozmezí pěti dnů (pátek – neděle – úterý). Baráž se v nich zlomí do své druhé poloviny.

V úterý tým poprvé v baráži dvakrát inkasoval v oslabení. Za 240 minut hry dostal 29 dvouminutových trestů, plus jeden vyšší (5 minut a do konce). To je hodně.

V Karlových Varech se baráž nebude rozhodovat, na to je 5. kolo příliš brzké. Ale o důležitý souboj půjde, utkají se sousedí v tabulce a ještě na její hraně.

Pro Vervu platí: chce-li se udržet na postupové pozici, musí vyhrát! Za tři nebo za dva body.

Hodilo by se seřídit mířidla. Střely mimo branku byly posledně 29:7!
Vypovídá to cosi o aktivitě týmu, který v zápase vystřelil celkem 64x, zatímco Jihlava jen 31x. Poměr hitů? 16:7.
Ale celková účinnost severočeské koncovky byla malá.

Výkon se zvedl až ve třetí třetině. Konečně přišly góly, povedlo se rychle srovnat. Pak se ale dvakrát trefil soupeř a rozhodl.

Baráž je běh na dlouhou trať, vyrovnaný a ošemetný. Jede se dál!
Do sestavy se vrátili Hunkes (po zranění) a Iberer.

I do Varů jsou vyprodané oba autobusy Ropáků on Tour. Žlutočerná podpora se stejně jako na Kladně bude počítat spíš na stovky, než na desítky.

V neděli pak Litvínov doma přivítá Rytíře z Kladna.