Všechny ale nakonec přeskočil první titul Vsetína, na který Valaši navázali dalšími čtyřmi zlaty v řadě! Rozhodli o tom v anketě fanoušci.

Přímo na ledě byl tehdy u všeho Luboš Jenáček, útočník Vsetína. „Je fantastické vyhrát anketu, ve které bylo tolik skvělých okamžiků v osmdesátileté historii soutěže. Vypovídá to o tom, že to tehdy musel být pro všechny velký šok a lidé, kteří pro nás hlasovali, mají asi v hlavách to, že horko těžko se bude něco podobného opakovat. Tehdy se nám všechno sešlo. To se stane jednou za sto let. Že se Vsetín do extraligy dostal a hned při své první sezoně vyhrál titul, bylo pro celou republiku obrovské překvapení,“ vzpomíná dnes čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Svým blízkým však nebude vykládat jen o titulech. Krásný příběh se totiž začal psát dříve. V nižší soutěži: „Náramná byla už předchozí sezona. Namixoval se mančaft starých a mladých hráčů, za 52 kol jsme prohráli jenom tři zápasy a pak v baráži proti extraligistům postoupili. Pohádka potom pokračovala, přitom po první čtvrtině jsme byli tuším až předposlední. Začátek nebyl podle našich představ a docházelo na slova mnohých, že jsme jeden z hlavních aspirantů na sestup.

Tým se ale vhodně doplnil a uhráli jsme deset utkání bez porážky. Tím jsme to nastartovali. Po každém zápase jsme koukali na tabulku, rázem jsme byli sedmí, šestí, pátí... Až jsme vyhráli o skóre celou základní část. Díky tomu jsme všechny série začali doma. Jak se říká, vstali jsme tehdy z popela.

Dařilo se nám také v play off. Jsou to krásné vzpomínky. Před dvěma lety jsme zde měli na Lapači vzpomínkový zápas po dvaceti letech, sešli jsme se s kluky ze Zlína a bylo to skvělé. Ačkoli to už zavál prach, tak pořád jsou ty vzpomínky živé. Byla to paráda a jak každý říká, první titul byl asi nejhezčí, i když každý je samozřejmě krásný,“ říká muž, jenž stále stojí na střídačce Vsetína, nyní jako asistent trenéra.

V další anketě vybírali fanoušci Legendární pětku


HC VERVA Litvínov si 80. výročí založení naší nejvyšší hokejové soutěže připomene v utkání se Spartou v neděli 8. ledna.