Výhra až na třináctý pokus, pamatujete někdy takto bídný start do soutěže?

Těžko se to hodnotí, start nebyl dobrý, i když ve většině utkání jsme nebyli horší. Kolikrát jsme předvedli dobrý hokej, byli jsme i lepší, ale zrazovala nás koncovka. Postupem těch utkání už na kluky padala deka, takže to bylo i v obranném pásmu trochu svázané. Kluci výborně trénují, ale potřebovali už taky vyhrát, aby se nastartovali. Myslíme si, že to u kluků bylo hlavně o jejich hlavě.

Před sezónou by asi nikoho nenapadlo, že se vám nebude takto dařit. Byla zatím hlavně vaše slabá produktivita?

Bylo to více aspektů, zejména ale ta koncovka. Museli jsme taky kluky přesvědčovat, že je důležité hrát hlavně pro tým. Nikdo sám nemůže vyhrávat. Chvilku to trvalo, ale teď si kluci ověřili, že když se hraje týmově, tak to jde. Když udělají všechno pro vítězství, tak ten tým nakonec vyhraje. Důležité je, aby hráč nešel spokojený ze zápasu, že dal góla, ale důležité je, že udělal všechno proto, aby vyhrál tým. Měl tři body a my jsme se v tabulce posouvali.


První vítězství v sezóně a zrovna nad Chomutovem. Je to psychická vzpruha, můžete se od toho odrazit do další fáze soutěže?

Těžce se to hodnotí, potřebovali jsme vyhrát hlavně pro ty kluky, aby si zažili pocit vítězství, protože to je smysl sportu. Samozřejmě, že se nám to povedlo zlomit s Chomutovem je pro nás takový bonus. Teď je důležité, aby hráči neusnuli na vavřínech. Jak se říká, první valštovka jaro nedělá a teď je důležité, abychom na výkon proti Chomutovu navázali v dalších utkáních. 

Série proher nikomu po psychické stránce napřidá, jaká byla nálada v kabině?

Je úplně jedno, jestli je to v áčku, juniorech nebo dorostu. Ono když se dlouhodoběji nedaří výsledkově ani bodově, tak to na hráče samozřejmě doléhá. Důležité je trénovat, bojovat a jít tomu úspěchu naproti. Otázka je, kdy se taková krize povede zlomit, ale když hráči makají naplno, tak ten odraz tréninků směřuje k tomu, že se to dříve nebo později zlomí. Důležité je nepropadat nějaké panice, hrát svůj hokej a trénovat naplno, jen tak se to může posunout dál.

Jak je těžké pro vás pro trenéry hráče motivovat?

Probírali jsme to, věnovali tomu hodně času, sledovali jsme videa. Snažíme se klukům pomoci, aby si jim začalo dařit. Po hokejové stránce hráči nejsou špatní a my jsme tu od toho, abychom je posouvali dále, ale je důležité aby si to i oni uvědomovali. Uvidíme jak to bude pokračovat dál. 


Nechybí vašemu týmu lídr, který by vás táhl za vítězstvím?

Hra se vždy odvíjí od toho, jestli je v mužstvu nějaký lídr. V téhle situaci zatím žádného vyloženě lídra nemáme. Proto musíme styl naší hry nastavit na bojovnost a hlavně týmovost. Vždycky když se to otočí a začne se dařit, tak z toho týmu nějaký lídr vzejde. V naší situaci to mají hráči, kteří to mají táhnout samozřejmě těžší, ale musí celý tým dělat všechno proto, abychom na konci utkání měli radost z vítězství.