Alespoň tabulkový: po 16 kolech měl Litvínov 14 bodů a byl o dva body poslední, po 18 kolech má 20 bodů a je jedenáctý.

I když tabulku zkreslují neodehrané zápasy Jihlavy (2), Liberce, Sparty a Zlína (po jednom) a bodové rozdíly v ní jsou minimální (v některých případech žádné a roli hraje jen skóre), je to povzbuzující.

Zatímco na překročení první bodové desítky potřebovalo mužstvo čtrnáct zápasů, na dosažení té druhé jen pět. Aktuálně bodovalo v šesti zápasech za sebou. 

Zkušenost říká jedno: bodů je třeba nahrát co nejvíc! Dokud se daří. Devět utkání v první čtvrtině, v nichž tým získal z 27 možných bodů jediný, je břemeno, které se vláčí hodně dlouho.

V Olomouci mužstvo vyhnalo jako první v sezóně z branky Branislava Konráda a pak zvládlo padesátiminutovou zkoušku z defenzívy. Nehledě na to, že 67 vteřin před koncem přišel gólman o čisté konto.

Smolně dopadlo utkání pro Františka Lukeše, který byl zraněn v obličeji (neúmyslně, pukem vystřeleným protihráčem) a zápas nedohrál. Po vyšetření v olomoucké nemocnici jej čekají další v našem regionu.
Pro zranění ze zápasu se Spartou nemohl do utkání nastoupit Dietz, na marodce byl také stále zraněný Nejezchleb.

Daří-li se týmu, vyskočí i jednotlivci. 

Přínos Briana Ihnačáka vyjadřují čísla: čtyři zápasy, čtyři body. Výrazně se po uzdravení Hübla a Jánského zvedla první řada, Ihnačák pozvedl tu druhou.

Michael Petrásek poskočil na třetí příčku mezi extraligovými gólmany co do úspěšnosti zásahů. V pořadí těch, co odchytali většinu zápasů, je druhý za Patrikem Rybárem z Hradce. 

Progresivní nárůst kanadského bodování obránců: v prvních 12 kolech zaznamenali 6 bodů, v dalších šesti 16 bodů.

Povzbuzení před těžkým, byť domácím víkendem: v pátek přijede neoblíbený soupeř Zlín (17:20), v neděli pak mužstvo z popředí tabulky, Třinec (15:30).
-----------------------------------------------------------------------
Od středy 1. 11. cca 9 hodin si můžete online koupit vstupenky na oba nejbližší domácí zápasy.
K dispozici budou opět lístky k stání i omezený počet k sezení.