Pro zápas samotný bude určitě dobré, když si hráči i fanoušci černožlutých řeknou – Hanáci, to byla v poslední letech většinou tato fakta: Venera – defenzíva – houževnatost, než aspekty, které Olomouckým po třech zápasech přinesla tato sezóna: poslední místo, nula bodů a nejvíc (18) inkasovaných gólů.

Za tu číslovku obdržených branek může hlavně úterní duel v Plzni, ve kterém brankář Konrád inkasoval desetkrát. Páteční zápas s Libercem měl Olomouci přinést - minimálně herní a nejlépe i bodový - reparát.

Obojí se zdařilo, Liberec dopadl jako v Litvínově - bez bodu i vstřeleného gólu (0:3). Vervě přineslo páteční kolo pokles o jediné místo, ze šestého na sedmé.

Olomouc se mezi elitu vrátila v roce 2014. V ročníku následujícím se zachránila až v baráži. V další sezóně pod trenérem Venerou všechny překvapila pátým místem po základní části. Ve čtvrtfinále podlehla Plzni 1:4 na zápasy.

Minulý rok skončili Hanáci v play out. Verva "Moru" porazila v sezóně jen dvakrát a získala proti ní pět bodů z dvanácti. Prohrála poslední dvě utkání s celkovým skóre 1:10 (1:7, 0:3).

Letos Litvínov za prvních 120 minut na Hlinkově stadiónu ani jednou neinkasoval. Matematika je v takovém případě jasná, i v nejhorší variantě pak musíte v zápase získat minimálně dva body. HCVL jich v neděli a v úterý ukořistil všech šest po výsledcích 3:0 s Libercem a 2:0 s Hradcem.
Jak to dopadne v neděli?

Páteční zápas Vervy na Spartě byl kvůli obsazenosti haly přeložen na 10. října.
Do litvínovské sestavy už by se v 5. kole mohl po nemoci vrátit Karel Pilař, naopak otazník je nad v utkání s Hradcem zraněným Jiřím Doležalem.

Na hokej se v televizi v neděli dostane až po Davis Cupu a cyklistice, cca od 17:45.
I proto – přijďte do hlediště Hlinkova stadiónu!

Zápas 17. září pod Krušnými horami bude pro Rulíkovy svěřence zářijovou domácí derniérou, další je v plánu až za čtrnáct dní 1. října.
Mezitím se Litvínov vydá k utkáním do Zlína (22. 9.), Třince (23. 9.) a Mladé Boleslavi (29. 9.).