Mladší dorostenci absolvovali náročnou letní přípravu, a také odehráli před sezonou hned několik utkání včetně tradičního domácího turnaje „O pohár HC Litvínov“, na kterém si vedli víc než dobře. „Osobně jsem odtrénoval letní přípravu se starším dorostem. Myslím, že byla velmi kvalitní, doufám, že se to v sezoně ukáže. S mladším dorostem nám skvěle vyšel domácí turnaj, na kterém jsme vybojovali zlaté medaile,“ hodnotí letní přípravu talentovaný mladíček Jan Myšák. 

(Domácí turnaj vyšel mladším dorostencům na jedničku)

V první ostrém utkání nové sezony přivítali mladší dorostenci na domácím ledě ústecké Lvi. S těmi neměli Chemici slitování a po vítězství 8:2 si připsali první tři body do tabulky. „Výsledek a tři body určitě bereme. Akorát škoda, že jsme byli hodně vylučovaní. Naštěstí máme oslabení docela dobře natrénované a podařilo se nám v něm vstřelit pár gólu,“ zlehčuje nedostatečnou disciplinovanost nadějný útočník. 

Ani přes vysoké vítězství ovšem nelítají litvínovští v oblacích a drží se stále při zemi. „Výkon to nebyl úplně nejlepší, bylo znát, že šlo o první mistrovský zápas sezony,“ ví dobře Jan Myšák. Na druhou stranu však dodává. „Všichni jsme si takovýto začátek přáli, vstřelit co nejvíce branek. Určitě nám to přidá na sebevědomí do dalších zápasů.“

Vítězství Litvínova režírovali především dva tahouni týmu Jan Myšák (v utkání 4+2) a Lukáš Stehlík (v utkání 3+2). „Je jasné, že to osobně hodně potěší. Šest kanadských bodů v jednom utkání, kdy se my to zase povede,“ směje se Myšák a pokračuje. „Hrálo se nám skvěle a doufám, že to bude pokračovat i nadále. Nejdůležitější jsou ale tři body, příště to třeba může být někdo jiný.“

V loňské sezoně skončila jízda Litvínova napříč play-off už ve čtvrtfinále, když je ve třetím, rozhodujícím utkání vyřadil hradecký Mountfield. „Bylo to hodně smutné, věřil jsem, že dojdeme daleko. Je to už za námi, letos máme hodně silný tým. Když se sejde několik faktorů, klidně to můžeme celé vyhrát,“ povzbuzuje s odhodlaným hlasem autor devadesáti kanadských bodů z minulé sezony.