Verva se zítra vydá k premiéře nového ročníku Tipsport extraligy na západ Čech.
Bouřlivá atmosféra, tuhý boj o každou píď ledu, tvrdé souboje, důraz, nasazení, přetlačovaná o každý gól - tak to obvykle v Plzni vypadá.
Kdo uspěje tentokrát?

Škoda letos na jaře uspěla v předkole play off a pak vypadla ve čtvrtfinále. Tým generálního manažera a hlavního trenéra v jedné osobě Martina Straky má minimálně stejné cíle i letos.

Z deseti přípravných zápasů Plzeň šest vyhrála, i když koncovka nebyla vždy nejlepší.
Průměr vstřelených branek činil 3,6 na zápas. Výrazně mu ovšem pomohl poslední z deseti duelů s Klatovy (11:0).
Pro srovnání: litvínovský průměr činil 2,77 gólu na zápas. Tým vstřelil rovněž 36 gólů, ale ve třinácti utkáních.

Machovský, Slovák, Frühauf, T. Svoboda, Koreis, Lev – tahle jména už na soupisce modrobílých nenajdeme. Příjemné pro plzeňské fanoušky je, že odchod střelce Kubalíka do Ufy se změnil v hostování v Plzni ze švýcarské Ambri-Piotta.

Kádr Západočechů posílili: Tomáš Mertl, brankář Miroslav Svoboda, obránce Nick Jones. Dále se ze zámoří vrátil Petr Straka a ze Švédska Milan Gulaš.

Novým kapitánem je místo Kratěny zkušený zadák Petr Kadlec. Do hry by také po dlouhé pauze kvůli zranění mohl zasáhnout kanadský tvrďák Ryan Hollweg.

Litvínov v minulé sezóně Plzeň třikrát porazil a vzal jí devět bodů z dvanácti. Čtyřikrát se do sítě Škody trefil Jakub Černý.
Mantinely budou dunět a možná i sklo řinčet, proti plzeňskému Davidu Skleničkovi se může postavit jeho litvínovský jmenovec Zbyněk.

Ten je z uváděných soupisek nejvyšším (196 cm) i nejtěžším (107 kg) hráčem z obou týmů.
V dresu Škody se mu blíží Michal Moravčík (194/96).
Nejstarším hráčem Vervy je Karel Pilař (ročník 1977), ve stejném roce se narodili i plzeňští hráči Petr Kadlec a Ondřej Kratěna.

Tak fanděte! Nejlépe přímo v Plzni.
A nezapomeňte natipovat zápas ve Žlutočerné trefě, která začíná další ročník.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Po páteční extraligové overtuře čekají černožluté tři zápasy za sebou doma. V neděli premiéra s Libercem, v úterý Hradec a příští neděli Olomouc. Poté tým naopak vyrazí třikrát za sebou ven (Zlín, Třinec, Mladá Boleslav).