V osmém týdnu letní přípravy zařadili trenéři do programu také přípravu na ledě. A-tým se sešel před čtvrtou hodinou a část tréninku probíhala v režimu volného bruslení, aby si hráči po delší pauze vyzkoušeli výstroj. Ledovou plochu budou po soustředění, na které odjíždějí v neděli, využívat v přípravě na novou sezónu pravidelně. 



Kratší pauza od tréninku na ledě se stává každým rokem více populární. "Je to pro kluky zpestření, většinu tréninků trávíme v posilovně nebo venku na fotbalovém hřišti. Led je klukům samozřejmě bližší, takže to rozbije nějaký ten stereotyp té letní přípravy," přibližuje Ondřej Ježek. 

Hráče zatím na ledě nečekají těžké tréninky a zaměřovat se budou především na individuální činnost. "Na ledě chceme pracovat teď hlavně na indiviuálních dovednostech a nezaměřovat se zatím na těžší věci," vysvětluje program pro následující obodobí.


Trend s dřívějším nástupem na led, který využívá čím dál více klubů má hned několik podstatných důvodů. "Je to přínosem hlavně pro starší hráče, kdy si nemůžou dovolit být třeba tři měsíce bez ledu. Pak je tělo náchylnější na zranění, takže proto nám vyhovuje, že hráči budou v kontaktu s ledem," uzavírá kodniční trenér O. Ježek.