Dvě výhry venku posunuly vyspělý královéhradecký tým blízko semifinále.

Cesta k tomu, vrátit sérii zpátky pod Krušné hory, vede pro Vervu přes zvýšenou produktivitu. Dva góly v posledních třech zápasech je zkrátka málo. Odzadu už ve druhém domácím zápase tým fungoval dobře, do šancí se také dokázal natlačit, ale něco tomu vždy chybělo. 

Také štěstí. Patrik Rybár v jednom případě vyrazil puk vysoko nad sebe, nevěděl kam, přesto pro něj i pro jeho spoluhráče všechno dobře dopadlo. Jako den předtím, po Černého páteční ráně do tyčky. Nebo den potom, po jeho ráně z mezikruží půl minuty před koncem při power play...

Stejný litvínovský hráč měl smůlu, byl vyloučen ne na dvě minuty, ale na čtyři. Ten rozdíl byl podstatný, ve druhé polovině přesilovky Mountfield zápas rozhodl. Gól nepadl po ofsajdu, jak to v první chvíli vypadalo.

Druhou slabinou týmu, související částečně s první, byly v prvních čtyřech zápasech přesilovky. Zatímco v oslabení už se mužstvu paradoxně dát gól povedlo, v početní výhodě nikoli. Tým se potřebuje trefit, hodně by to pomohlo, i po psychické stránce.

Jinak mužstvu v sobotu nešlo mnoho vytknout. Přestřílelo soupeře, bojovalo, ještě při své závěrečné power play Hradec svíralo. Druhý kotouč už do jeho sítě nepropadl. Nepovedlo, ale není všem dnům konec.

Do sestavy se vrátil Robin Hanzl, po pauze se dobře rozehrával. Tým se může opřít o sobotní zlepšený výkon. Že se musí vyvarovat dvojitých trestů (dostal tři ve dvou zápasech) netřeba dodávat. Nejde jen o hrozbu inkasovaného gólu, ale i o úbytek sil, potřebných k ubránění oslabení.

Sparta, třetí celek dlouhodobé tabulky, už má od neděle dovolenou. Litvínov žije a v úterý se od 17:20 pokusí odvrátit první mečbol.
Fanoušci opět vypravují dva autobusy, Ropáci on Tour a spol. budou znovu v hledišti slyšet!

"Teď jedeme k nim a musíme tam vyhrát," pojmenoval direktivu před pátým dílem série obránce Filip Pavlík. Žlutočerní to v černých dresech v této sezóně už dvakrát dokázali, 11. listopadu 3:0 a 13. března 3:2.

"Všechno je možné, už se pár takových sérií otočilo. Určitě se o to chceme porvat, utrhnout další zápas a uvidíme. Stát se může všechno." doplňuje útočník Viktor Hübl, s třemi kanadskými body (1+2) nejproduktivnější hráč Vervy.

Utkání v Litvínově sledoval na stadiónu i Martin Ručinský, to druhé také Pavel Francouz.

Od pátého zápasu se tento a všechny další v případě nerozhodného výsledku po 60 minutách prodlužují do rozhodnutí po 20 minutách a po 18ti minutových přestávkách.

Dvakrát vyprodaný Hlinkův stadión vytvářel utkání elektrizující atmosféru. Zažijeme ji i potřetí?