Aktuální forma nemusí korespondovat s aktuálním umístěním, alespoň u Varů to tak vypadá. Každopádně Energie z podzimu 2016 je jiná než Energie z roku 2017.

Příklad? V září deset porážek z prvních jedenácti zápasů a pád na poslední místo tabulky, v lednu doma tři výhry ze čtyř zápasů a bod ze Sparty i z Brna.

Litvínov na Vary dlouho neuměl a dodnes je v celkové bilanci mírně horší. Ze stovky utkání jich 51 prohrál a 3 remizoval při skóre 262:271.

Letos je to jinak: tři zápasy, tři výhry HCVL!
Západočeši ukořistili jen bod za porážku v prodloužení. Stalo se tak ovšem v kuriózním zápase v listopadu v Litvínově.

Energie od první do poslední minuty vedla 1:0, ale v 60. minutě inkasovala od Robina Hanzla z trestného střílení. A obrat dovršil Kubát v prodloužení.
Jinak měl každý gól ve všech třech duelech jiného střelce.

Vary si letos znovu zahrají play out a pak možná znovu i baráž. Musely by velmi dobře zafinišovat a pak být úspěšní i v šesti nadstavbových kolech, aby se hře o bytí a nebytí vyhnuly.

Verva v pátek zvládla i třetí "šestibodovou" bitvu, po duelech v Chomutově a doma s Kometou uspěla za tři body i ve Vítkovicích.
Na Moravě žlutočerní nevyhrávají tak často, o to je poslední úspěch cennější.

Soupeř v pátek přestřílel Boleslav na jejím ledě, ale žádný gól nevstřelil a tak nakonec prohrál 0:1.

S jednou jistotou Verva do utkání půjde, pět kol před koncem má definitivu účasti ve vyřazovací části. Teď bojuje o definitivu první šestky.

Po přestávce je tým stoprocentní a přece náskok na sedmý Chomutov navýšil o jediný bod (+4).
Stále je o co hrát!