Kaše v nominaci české reprezentace

Ondřej Kaše nastoupil v rámci přípravy na vrchol hokejové sezóny ke čtyřem zápasům, v nichž si připsal jednu asistenci a průměrný ice-time přes 16 minut. Nominací na MS tak naváže na skvělý ročník v barvách Litvínova, při kterém nasbíral 61 kanadských bodů (24+37) za stejný počet utkání.


Zīle s Jaksem budou obhajovat bronz

Litvínovská obranná dvojice Jānis Jaks a Kristaps Zīle si zahrají na MS v Praze a Ostravě. Osmadvacetiletý Jaks odehrál v letošní sezóně 53 utkání (4+28), o dva roky mladší Zile chyběl chemikům pouze dvakrát a celkem nasbíral 15 kanadských bodů (6+9) za 63 klání.

Kudrna, Sukeľ a Tomek nastoupí za Slovensko, zahraje si i nová posila Gajdoš

Hned tři plus jednoho chemika budou moci sledovat fanoušci v dresech s dvouramenným křížem na hrudi. Litvínovský kapitán Matúš Sukeľ se v reprezentaci představí po boku svého litvínovského kolegy Andreje Kudrny, v brance se poté objeví také litvínovská stálice Matej Tomek. Litvínovští fanoušci navíc budou moci sledovat také nejnovější akvizici chemiků, mladého obránce Františka Gajdoše, který přišel na sever Čech z Nitry.

Kirk s Británií, Zygmunt za Polsko

V Praze a Ostravě se představí i další zahraniční zástupci chemiků. Za Velkou Británii naskočí kanonýr Liam Kirk, který v uplynulém ročníku prožil fantastický ročník v černožlutém dresu. Britský snajpr posbíral 30 bodů v základní části, vše korunoval historickým výkonem v play off, kde s devíti góly překonal klubový rekord. Ve Slezsku naopak dostane v národním týmu šanci mladý forvard Pawel Zygmunt, který pod Krušnými horami hrál v loňském roce svou pátou extraligovou sezónu.