„Myslím si, že nás rozbouraly první tři góly. Nahráli jsme jim na dva, tři góly, to už je pak těžké v play off. Je to zkušený tým, který si to pak pohlídá. Co nám napadalo v Brně, tentokrát napadalo jim. Chyby byly opravdu velké, musíme si dávat pozor, poučit se z toho. Prohry bolí, ale play off je hezké v tom, že zápas skončí, hodíme to za hlavu a jdeme se připravit. Další nový den, s čistou hlavou na zimák a připravit se na další zápasy. Je to vyrovnané 2:2 a furt si to chceme s Brnem rozdat,“ dodal bezprostředně po utkání Nicolas Hlava.

Hráči Komety Brno si postupně vypracovali pětibrankový náskok, který na konečných 1:5 zmírnil trefou Petr Koblasa. „Všichni jsme věděli, že Brno nepřejedeme 4:0. Brno je pořád favorit, jsme rádi, že jsme tam urvali dva zápasy a chtěli jsme nějaký urvat i doma. Škoda, že se to nepovedlo první den, bylo to vyrovnané až do konce, ale někdy to tak je. My jsme vyhráli dvakrát tam, oni dvakrát tady,“ mrzelo litvínovského útočníka.

Oproti duelům hraným na jihu Moravy však Hlava viděl určité rozdíly ve hře Komety: „Je to víc bojovné. Čekali na naše chyby s tím, že z breaků nám ujeli a dali góly. Hrají chytře, na druhou stranu my nemůžeme dělat takové chyby.“

Po čtyřech duelech je tak stav série 2:2 a oba celky se znovu přesouvají na jih Moravy. „Srovnal se stav série. Jedeme do Brna s tím, že jsme tam vyhráli dva zápasy a chceme vyhrát zase. Nevidím důvod, proč si nevěřit, můžeme tam zvítězit i potřetí,“ dodal Nicolas Hlava sebevědomě.